::مکانها ماهیگیری در ایران»» دریاچه ها و تالابها:

:: دریاچه اوان (Evan or Ovan Lake):

=============================================================================================

دریاچه زیبای اوان در نیمه شمالی الموت، در دامنه کوه خشچال، در فاصله ۷۵ کیلومتری و در میان چهار روستای اوان، وربن، زواردشت و زرآباد شهر قزوین قرار دارد. این دریاچه که بیش از هفتاد هزار متر مربع مساحت دارد، در ارتفاع هزار و هشتصد متری از سطح دریا واقع شده‌است. طول آن در طویل‌ترین قسمت ۳۲۵ متر و عرض آن ۲۷۵ متر می‌باشد. تنها از آب چشمه‌های زیرزمینی موجود در بستر دریاچه تغذیه می‌شود و بخش ناچیزی از آن هنگام بارندگی تامین می‌شود اما به صورت سطحی و کم. غلیان دایمی آن باعث صافی و زلالی آب دریاچه شده‌است. عمیق‌ترین بخش آن به عمق هفت و نیم متر می‌باشد که در جنوب شرقی آن واقع شده‌است البته برخی از مسئولان عمق دریاچه را بین یک تا بیست متر تخمین زده‌اند. از سرریز آب دریاچه نیز رود کوچکی تشکیل می‌شود که آب آن مورد استفاده کشاورزان روستاهای کوشک و آیین است.

در تابستان این دریاچه محل ماهی‌گیری، آب‌تنی و قایق‌رانی و در پاییز، مأمن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز، مرغابی و در زمستان با توجه به برودت هوا و یخ زدن سطح آن قابل اسکی سواری است.

طریقه ی دسترسی : از تهران و کرج بایستی در آزادراه قزوین به سمت قزوین حرکت کرد. پس از ورود به خروجی شهر قزوین در آزادراه و گذشتن از عوارضی تابلوی منطقه ی الموت راهنمای شماست.جاده ی الموت جاده ای کوهستانی و بسیار پر پیچ و خم می باشد که از قزوین به سمت شمال شرقی کشیده شده است.جاده دارای آسفالت نسبتا خوب می باشد.(مگر در قسمت هایی که در حال تعمیر جاده می باشند. ) فاصله ی دریاچه از ابتدای جاده ی قزوین حدود 100 کیلومتر می باشد که با توجه به پیچ های بسیار تند جاده بین 2 الی 3 ساعت در راه می باشید.در جاده یک پمپ بنزین در روستای رجایی دشت و یک پمپ بنزین نیز بعد از مسیر دریاچه در مسیر قلعه ی حسن صباح در روستای معلم کلایه وجود دارد. پیدایش دریاچه اوان احتمالا ۵۰۰ سال پیش بر اثر لغزش به وجود آمده که این لغزش در حال حاضر غیر فعال است. اعتقادی وجود دارد مبنی بر اینکه این دریاچه بازمانده دریاچه بزرگی در قدیم است. اوان به معنی محل گردآمدن آب می‌باشد.

از گونه‌های جانوری اطراف اوان می‌توان به کل و بز کوهی – که به علت شکار بی‌رویه و تخریب زیستگاه آنان کاهش چشمگیری یافته‌اند - پلنگ، خرس قهوه‌ای، روباه، شغال، گرگ، گراز، شنگ (نوعی سمور)، سیاه گوش (گربه وحشی) انواع عقاب‌ها، دال، دلیچه، شاهین، جغد، کبک، فاخته، دارکوب، سبزقبا، زاغ و انواع گنجشک‌سانان، قورباغه، لاک‌پشت و خرچنگ اشاره کرد. حاشیه ی دریاچه ی اوان محل بسیار مناسبی برای کمپینگ می باشد ، برای روشن کردن آتش بایستی حتما از قبل با خودتان هیزم اورده باشید و یا این که به روستای بعد از دریاچه بروید و چوب با خودتان بیاورید. در کنار دریاچه به هیچ وجه هیزم پیدا نمیکند و با توجه به سرمای زیاد منطقه نیازمند آتش هستید.

انواع ماهی‌هایی که در این دریاچه ساکن می‌باشند عبارتند از:

  • قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
  • کپور (Cyprinus carpio)
  • اردک ماهی (Esox lucios)

منطقه ی رودبار منطقه ی تیراندازی و شکار ممنوع می باشد.ماهیگیری در دریاچه نیز ممنوع است.مراقب باشید ، چون با متخلفین شدیدا برخورد می شود. ( در بالای دریاچه یک کمپ محیط بانی قرار دارد.) در آخر هفته ها و تعطیلات گروه ها و افراد زیادی در کنار دریاچه چادر زده اند. اگر میخواهید نور چراغ قوه ی همسایگان عکس های شما را خراب نکند ، بهترین جا حاشیه ی شمالی دریاچه می باشد که عموما بسیار خلوت تر از دیگر قسمت هاست. (هرچند می توانید در وسط هفته به اوان سفر کنید تا تنها خودتان در آن حوالی چادر بزنید.)

منابع: ویکی پدیا | سایت جامع گردشگری ایران، anobanini.ir| IranDeserts.ir | وبسایت رصد گاه | Fishbase.ir |
تصاویر:مهدی محجوب | امین منتظری | حسین برخورداری | کیا مسعودی | خبرگزاری مهر
بازنویسی: angling.ir

دریاچه اوان دریاچه اوان دریاچه اوان
دریاچه اوان دریاچه اوان تصویر ماهواره ای دریاچه اوان
دریاچه اوان    

 

دانلود کتابهای ماهیگیری ورزشی
 

کلیه حقوق این وبسایت محفوظ است. این وبسایت ثبت قانونی شده و برداشت از مطالب آن برای سایتهای تجاری ممنوع است. سایتهای غیر تجاری با ذکر منبع مجاز به استفاده از مطالب هستند.
طراحی و اجرا: مهدی محجوب